' Point Of View: Aντίδοτο στην κρίση ο πολιτισμός

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Aντίδοτο στην κρίση ο πολιτισμός



            

            


     

Είναι γνωστές οι περιπέτειες   και οι δυσκολίες που περνάμε τα τελευταία  χρόνια.   Και  οι συνέπειες όλων αυτών των δυσκολιών: ανεργία , εξαθλίωση, άνθρωποι στους δρόμους , παιδιά στα φανάρια, ανέχεια και πολλά άλλα.
            Ο λαός μας δυστυχώς έχει εισέλθει σε οικονομικό και ηθικό κατά κύριο λόγο τέλμα. Οι όλο και αυξανόμενες αντιξοότητες οξύνουν τις κοινωνικές αντιθέσεις και το χάσμα των τάξεων. Πώς όμως θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτόν τον ηθικό κατακερματισμό στον οποίο έχουμε φτάσει;
           Το αντίδοτο και η λύση στην κρίση είναι ο πολιτισμός. Μέσω του πολιτισμού σε όλες τις μορφές του ( μουσική, θέατρο, χορός  κλπ.) οι άνθρωποί έρχονται πιο κοντά μεταξύ τους , μοιράζονται τις σκέψεις  και τις αγωνίες τους , ξεπερνώντας με αυτόν τον τρόπο το τέλμα της ανέχειας και της μοναξιάς . Το  κυρίαρχο μειονέκτημα της κρίσης είναι η ηθική κατάπτωση  του ανθρώπου. Η τέχνη είναι αυτή που θα μας ενώσει και θα μας επανασυγκροτήσει σε κοινωνικό σύνολο .
         Ας προσπαθήσουμε να συμμετάσχουμε σε όσο και  περισσότερες πολιτιστικές δράσεις μπορούμε. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να ξαναγίνουμε κοινωνία με συνδετικό κρίκο την τέχνη και τον πολιτισμό.



                              Θάνος Παγκούτσος

                                                 
            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου