' Point Of View: Η ευτυχία βρίσκεται στα απλά!

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Η ευτυχία βρίσκεται στα απλά!


'' Η ευτυχία είναι ένα πράγμα της ψυχής και όχι του σώματος. Η πηγή της βρίσκεται στην αφοσίωση και όχι στην ηδονή, στην αγάπη και όχι στην τέρψη. ''
Όταν ακούμε τη λέξη ευτυχία τι μας έρχεται πρώτα στο μυαλό ; Είναι άραγε η ευτυχία μια ονειρεμένη ζωή όπου έχεις κατορθώσει να έχεις κάθε τι υλικό και γεύεσαι τους καρπούς των κόπων σου ; Είναι δηλαδή το να μπορείς να ευδαιμονίσεις  ; Η απλά το να επιτυγχάνεις τα όνειρα σου έχοντας κοντά σου τους ανθρώπους που αγάπησες : Αυτό αφήνεται στο χέρι του κάθε ατόμου , με τι θα είναι ικανοποιημένος, με τι θα είναι ευτυχισμένος .H ευτυχία για το καθένα είναι κάτι διαφορετικό καθώς εμπλέκει μέσα της τα όνειρα , που είναι και αυτά διαφορετικά για τον καθένα . Όμως
ένα είναι σίγουρο : Όποιος στηρίξει την ευτυχία του στην ύλη , είναι καταδικασμένος όχι μόνο να μην ευτυχήσει , αλλά μάλλον να δυστυχήσει .
Το θέμα όλο λοιπόν είναι να μην γίνεις ένα '' θύμα '' των αντικειμένων σου και να μην φτάσεις να είσαι εσύ στο τέλος το αντικείμενο αυτών . Είναι πράγματι πολύ δύσκολο . Η διαδικασία του να αφήσεις πίσω την ιδέα πως ευτυχισμένο θα σε κάνει ένα κινητό , ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο παρά μια βόλτα στη φύση , η προσπάθεια σου να κάνεις το κόσμο καλύτερο , μια αγκαλιά είναι θα έλεγα σχεδόν ακατόρθωτη ...Έτσι μάθαμε εμείς που δε ζήσαμε τη φτώχεια , τη σκλαβιά, τον πόλεμο και τις στερήσεις . Αν ρωτήσεις έναν επιζώντα από το πόλεμο του 40' θα σου πει πως ευτυχία είναι ότι κατάφερε να βγει από αυτόν το Γολγοθά ζωντανός , που κατάφερε να φέρει στο κόσμο το παιδί του και που μέσα από όλα αυτά που είδε και που βίωσε , μέσα από το κακό , έμαθε τι είναι το καλό και πως να το κατακτάει . Αν πάλι ρωτήσεις έναν άνθρωπο σημερινό , έναν άνθρωπο του 2017 , θα σου πει πως ευτυχία είναι να βρει τη δουλειά των ονείρων του , να αγοράσει το αγαπημένο του αμάξι και να καταφέρει να συνευρεθεί με όσες πιο πολλές γυναίκες μπορεί . Δε πρέπει να τον κρίνουμε και ούτε μπορούμε , αλλά όνειρα σαν και αυτά δε θα κάνουν ποτέ και κανέναν πραγματικά ευτυχισμένο .
Ξεγελιόμαστε μέσα στον κόσμο μας και χάνουμε την πραγματική ουσία . Ξεχάσαμε να κάνουμε τα ''σωστά ''όνειρα των οποίων η υλοποίηση θα μας οδηγήσει ίσως στην γη της Επαγγελίας και αναλωνόμαστε σε μικρές και ανούσιες θεωρούμενες ευτυχίες.

Θες να ευτυχίσεις ; Είναι στο χέρι σου! Δε θέλει κόπο παρά μόνο τρόπο!  

Βασιλική Μάνδρου Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου