' Point Of View: Για «μαγεία», προς... Θεσσαλονίκη!

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Για «μαγεία», προς... Θεσσαλονίκη!

Αν βρίσκεσαι σε ένα προσωπικό τέλμα, αν η ρουτίνα της καθημερινότητας σε έχει καταβάλλει, η λογική σου έχει πάρει τη θέση της καρδιάς σου και θες να ξαναβρείς τον εαυτό σου η λύση είναι μια: ένα ταξίδι! Που; Δε θα σε πάω μακριά... μέχρι την πρωτεύουσα του Βορρά μόνο, την πανέμορφη Θεσσαλονίκη!


Εκεί θα βρεις τη γαλήνη που σου έλειπε, το ρομαντισμό που (ξ)έχασες, εκεί θα επανεκτιμήσεις την ομορφιά της ζωής και των ανθρώπων. Τυχεροί όσοι μένουν εκεί. Αυτοί μπορούν να ζουν τη «μαγεία» καθημερινά. Η παραλιακή διαδρομή «Πλατεία Αριστοτέλους-Λευκός Πύργος- Ομπρέλες» είναι το καλύτερο αγχολυτικό. Για καλύτερα αποτελέσματα προτιμήστε τη βράδυ!
Πέρα, όμως, από το γεγονός πως οι ρυθμοί αυτής της πόλης παίρνουν κι εσένα μαζί τους, αφήνοντας πίσω για λίγο την πιεστικά γρήγορη ζωή της Αθήνας, συμβαίνει και κάτι άλλο μαγευτικό εκεί. Ξαναζείς. Ξαναγαπάς. Ξαναμαθαίνεις. Ξαναζείς όπως όταν ήσουν παιδί, ξέγνοιαστα και με γέλιο αληθινό και πηγαίο. Ξαναγαπάς. Δεν ξέρω πώς γίνεται, όμως όταν βρίσκεσαι σε αυτή την πόλη τα συναισθήματα τα οποία είχες αφήσει στην άκρη, επιστρέφουν πιο έντονα από ποτέ. Όποιος δεν είχε επισκεφθεί ερωτευμένος τη Θεσσαλονίκη, ερωτεύτηκε την ίδια. Η πόλη δε θα τον άφηνε να φύγει έτσι, χωρίς να σιγουρευτεί πως κάτι θα τον γυρίσει πάλι πίσω. Όσο γι αυτά που ξαναμαθαίνεις, ξαναμαθαίνεις να γελάς, να τρως, να το ρίχνεις έξω, να ζεις ήρεμα, να δίνεις τη σωστή αξία στους ανθρώπους σου και το σημαντικότερο, να θυμάσαι πως η ευτυχία είναι στιγμές.
Δέσποινα Πλανάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου