' Point Of View: Λυπάμαι ρατσισμέ...

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Λυπάμαι ρατσισμέ...





Ποτέ μου δε μπόρεσα να καταλάβω πως γινεται να κρινεις έναν άνθρωπο βασει της καταγωγής του . Να τον σέβεσαι ή όχι ανάλογα με αυτό . Είναι πολύ '' αστείο '' να νομίζει ένας άνθρωπος ότι είναι ένας γνήσιος απόγονος, χωρίς καμία αλλάγή στο DNA του , καθώς κάτι τέτοιο είναι βιολογικά αδύνατον.  Αλλά και να ίσχυε , πως είναι δυνατόν να  '' κολλάμε ''στα γονίδια και να μην προσπαθήσουμε να γίνουμε λίγο καλύτεροι άνθρωποι και να φτιάξουμε ένα καλύτερο περιβάλλον μέσα στηκοινωνία που ζούμε , για ΟΛΟΥΣ  ;
Κατά τη δική μου ταπεινή άποψη , όποιος θεωρεί ότι η δική του χώρα , η δική του '' ράτσα '' είναι καλύτερη από κάποιου άλλου είναι '' ανόητος ''. Και αυτό γιατί
πολύ απλά τίποτα δε μπορεί να είναι ατόφιο μετά από τόσες  αλλαγές , με τόσες κοινωνικές ανακατατάξεις που έχουν οδηγήσει κατά καιρούς στη μετανάστευση . Είναι σαν να λέει  κάποιος που απλά έχει γεννηθεί στην Αμερική , πως έιναι '' βέρος ''Αμερικάνος . Οι μόνοι βέροι αμερικάνοι ήταν οι ινδιάνοι και αυτοί πια δεν υπάρχουν . Η Αμερική που είναι και αυτή τη στιγμή το παράδειγμα μας, είναι θα λέγαμε σαν  ένα μωσαικό – εκείνο το είδος πατώματος που αποτελέιται από διαφορετικές πολύχρωμες και ποικίλου σχήματος πετρούλες – καθώς έχει δημιουργηθεί  από όλες αυτές τις διαφορετικές φυλές που έχουν μεταναστεύσει εκεί .
Από τη στιγμή που έχουν υπάρξει λοιπόν ,πόλεμοι , μεταναστεύσεις και άλλα πολλά , δεν υπάρχουν  άνθρωποι που να μπορούν να επιβεβαιώσουν την ακριβή καταγωγή τους , την ''αυθεντικότητα'' τους.  Όσο και αν καποιος Έλληνας για παράδειγμα ισχυρίζεται πως μισεί τους Τούρκους , υπάρχει η  πιθανότητα να έχει ο ίδιος καποια καταγωγή από εκεί – και όχι μόνο από εκεί  - . Ποτέ και κανένας μας δε πρέπει να θεωρεί δεδομένο πως είναι καλύτερος από κάποιον άλλον λόγω γνησιότητας του "αίματος '' του . Ο ρατσισμός αυτός είναι αυτοακυρούμενος και δεν πρεπει να υφίσταται κάν σαν ιδέα.
Θα ήταν λοιπόν καλύτερο να γνωρίζουμε κάποια πραγμα πριν τα πιστέψουμε. Να ψάξουμε , να μάθουμε , να διαβάσουμε , να μορφωθούμε και  να μορφώσουμε και τους γύρω μας , καθώς το μόνο αντίδοτο κατά του ρατσισμού , είναι η παιδεία . Καμιά φορά είναι καλύτερο να μη ξέρουμε κάτι καθόλου και έτσι να το ψάξουμε και να το μάθουμε , παρά να έχουμε κάποια στοιχεία στο μυαλό μας σχετικά με αυτό και να νομίζουμε οτι το γνωρίζουμε είς βάθος ( αμάθεια > ημιμάθεια ) .
Δεν διαφωνεί κανείς μας πως πρέπει ο καθένας να είναι περήφανος για τους προγόνους του. ΠΡΕΠΕΙ.  Αυτό που δεν πρέπει να συμβαίνει είναι η προσβολή προς ό,τι  το διαφορετικό , ό,τι το αντίθετο από εκείνον .  Τίποτα δεν μπορεί να είναι δεδομένο σε τέτοιου είδους θέματα . Μία απόδειξη των παραπάνω θα παρατεθεί αμέσως παρακάτω . Τέλος λοιπόν , αυτό που έχει σημασία σε έναν λαό είναι η κοινωνική του και ιδεολογική του κατάσταση , η συνείδηση του θα  λέγαμε .  Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να είμαστε όσο πιο σωστοί συνειδησιακά μπορούμε . Και ας μη ξεχνάμε κανείς δε γεννιέται ρατσιστής .




Βασιλική Μάνδρου Ν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου