' Point Of View: Σιγά μην κλάψω για ένα όνειρο (pics)

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Σιγά μην κλάψω για ένα όνειρο (pics)


Όνειρα κάνουμε από μικρά παιδιά. Στην αρχή είναι απλά αυτό που βλέπουμε στον ύπνο μας. Όσο μεγαλώνουμε όμως τα όνειρα εξελίσσονται και γίνονται άπιαστοι στόχοι. Όνειρο είναι αυτό που επιθυμούμε με λαχτάρα να συμβεί, γι'αυτό το διαχωρίζουμε και από τον εφιάλτη. 

Στις μέρες που ζούμε, το όνειρο αποτελεί το ακριβώς αντίθετο από τα προβλήματα που μας ταλανίζουν. Καλούμαστε διαρκώς να αντιμετωπίσουμε άκρως ψυχοφθόρες και εξαντλητικές καταστάσεις, των οποίων κύριο θέμα είναι συνήθως ο τρόπος επιβίωσης μας, και το όνειρο είναι η κύρια διαφυγή από αυτές. Είναι τόσο κουραστικό για τον ανθρώπινο εγκέφαλο να βρίσκεται συνεχώς υπό πίεση, γεγονός που εκτός από πονοκέφαλο δημιουργεί και έντονο άγχος. 
Ο άνθρωπος έχει την ανάγκη να ξεφεύγει από όλα αυτά έστω για λίγα λεπτά μέσα στην μέρα, να καθαρίζει το μυαλό του, να γελάει και να σκέφτεται οτιδήποτε ευχάριστο. Έχει την ανάγκη να θέτει στόχους, και να είναι σίγουρος γι'αυτούς ότι θα τους πετύχει, έχει ανάγκη να ερωτεύεται, να διασκεδάζει με φίλους και οικογένεια, έχει την ανάγκη να ονειρεύεται το καλύτερο για αυτόν. 
Βλέπω, τους γύρω μου και είμαι ήρεμη όταν μπορούν και ξεφεύγουν αλλά φοβάμαι για εκείνους που έχει φύγει από το βλέμμα τους η σπίθα της ελπίδας. Στεναχωριέμαι και εξοργίζομαι ταυτόχρονα, όταν βλέπω άτομα που έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους να κατακτήσουν τον κόσμο αλλά δεν έχουν την δύναμη για να ρισκάρουν. Δεν έχουν την δύναμη να γκρεμίσουν τα πάντα και να τα ξανά φτιάξουν από την αρχή. Φοβάμαι για τον φόβο τους.
Για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα σίγουρα μερίδιο ευθύνης κατέχει η κοινωνία και οι συνθήκες ζωής που προσφέρει, αλλά στην τελική γιατί πρέπει να αδρανοποιηθώ εγώ εξαιτίας της; Γιατί να σταματήσω εγώ να ελπίζω και να ονειρεύομαι επειδή δεν μπορεί να μου δώσει απλόχερα όσα θέλω;  
Θα προσπαθήσω και θα διεκδικήσω όσα επιθυμώ να καταφέρω. Κι αν δεν τα καταφέρω δεν πειράζει. Οι στόχοι θα είναι εκεί και θα με περιμένουν να τους κατακτήσω. Στο κάτω κάτω η ζωή ένα ρίσκο είναι. Βρες την ελπίδα και το θάρρος να την αντιμετωπίσεις. 

Σιγά μην κλάψεις για ένα όνειρο! 

Ctefanie Kour

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου