' Point Of View: Εκτιμάμε κάτι μόνο όταν το χάνουμε

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Εκτιμάμε κάτι μόνο όταν το χάνουμε



Είναι μια από τις μεγαλύτερες αλήθειες τελικά, "εκτιμάμε κάτι μόνο όταν το χάνουμε". Κάνουμε την μία απερισκεψία πίσω από την άλλη, χωρίς να σκεφτούμε τις συνέπειες που θα έχει πρώτα από όλα σε εμάς.
Η υπερεκτίμηση που έχουμε στους εαυτούς μας, μας κάνει να πιστεύουμε πως μπορούμε όλα να τα αντιμετωπίσουμε και να τα κάνουμε όπως πριν. Καμιά φορά όμως δεν γίνεται. 
Συμβαίνουν γεγονότα, τα οποία προξενούν συνέπειες που δεν φανταζόμασταν ότι θα συμβούν. Και εκεί έρχεται η στιγμή που αρχίζεις να μετανιώνεις.
Είναι από τις ελάχιστες φορές που έρχομαι αντιμέτωπη με αυτά που εγώ η ίδια υποστηρίζω, αλλά καμιά φορά σε αναγκάζουν οι συνθήκες και όσα βλέπεις γύρω σου, να τα αντικρούσεις. 
Πάντα έλεγα, ότι ποτέ δεν μετανιώνω για τίποτα από όσα έχω κάνει, γιατί απλά ήταν επιλογές μου και έπαιρνα το ρίσκο. Υπάρχουν όμως, και οι λάθος επιλογές, αυτές που φέρνουν άσχημα αποτελέσματα και σε προειδοποιούν να σταματήσεις να ρισκάρεις. Θα το κάνεις;
Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα μας συμβεί μετά από κάθε μας επιλογή ή κάθε μας πράξη. Είναι κάτι που μόνο η ίδια η ζωή ή η μοίρα αν θέλετε, το γνωρίζει αυτό. Το μόνο που ξέρω είναι, ότι ποτέ δεν πρέπει να σταματήσουμε να προσπαθούμε για όσα επιθυμούμε. Γιατί αυτά είναι που μας κάνουν ευτυχισμένους και μας δίνουν δύναμη για ζωή.
Ακόμη και όταν οι συνέπειες των επιλογών μας είναι άσχημες και αδιανόητο να τις συνειδητοποιήσουμε, ακόμη και τότε πρέπει να επιστρατεύουμε όση δύναμη κρύβουμε μέσα μας, για να τις αντιμετωπίσουμε με θετική σκέψη και ενέργεια. Για να παλέψουμε για όσα χτίσαμε μέχρι τώρα.
Μην χάνετε την ελπίδα σας!
Είναι δύσκολο ως και ακατόρθωτο, να σταματήσουμε οι άνθρωποι να κάνουμε λάθη.
Είμαστε όμως, σε θέση για να τα αντιμετωπίσουμε;
Εσείς τι λέτε, πρέπει να πάρουμε το ρίσκο, ή μήπως όχι;

Ctefanie Kour
24.11.17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου